viernes, 1 de junio de 2018

Marató d’Estalvi Energètic (4t)


Durant el mes de febrer l’escola Ferran Sunyer ha estat col·laborant amb la Marató d’Estalvi Energètic. Des de 4t de primària ens hem fet càrrec de transmetre aquest projecte a la resta de classes i de prendre les mesures necessàries per aconseguir estalviar energia al nostre centre. A més a més, també ens hem encarregat de fer les lectures de comptadors de subministres i d’anar-los enregistrant per fer una comparació respecte de l’any passat.
Cal tenir en compte però, que durant el mes de febrer vam celebrar la setmana cultural d’arts plàstiques, això va comportar que augmentéssim el consum d’aigua respecte al curs passat, tot i les mesures d’estalvi portades a terme. Cal tenir present que tots els nens i les nenes de totes les aules de l’escola, havien de rentar-se les mans uns 4 cops al dia i diàriament havíem de netejar pinzells i estris utilitzats als diferents tallers proposats al llarg d’aquesta setmana.


Aquestes són algunes de les mesures que hem dut a terme:
·         Regular la calefacció: de dilluns a divendres de 8:00 a 16:00 a 20 graus.
·         Apagar determinats radiadors poc operatius (fonamentalment     passadissos) i arreglar un parell que no es poden apagar.
·         Apagar alguns fluorescents innecessaris de les aules.
·         Apagar la llum del gimnàs quan no es faci servir
·         Nomenar un responsable d'aula per apagar la llum de les aules a l'hora del pati, del menjador i per la tarda.
·         Valorar si sempre s'han de tenir els llums encesos de les aules (en funció del que s'estigui fent, etc.)
·         Fer cartells per a repartir a totes les classes les setmanes que estalviem energia.
·         Fer cartells "recordatoris" per a tancar portes, finestres i llums. També es van fer cartells per incentivar l’ús de les escales en compte de l’ascensor.
·         Conscienciar tota la comunitat educativa per esforçar-se en estalviar.
·         Treball curricular de les fonts energètiques ( renovables i no renovables).
·         Treballar mesures d’estalvi energètic a partir d’un joc interactiu.:https://www.gencat.cat/mediamb/joc_endoll/popup.htm
·         Col·laboració amb el congrés de ciència a partir de les dades extretes de la marató.
·         Decoració de l’entrada de l’escola amb les papallones representatives de les tres fonts d’energia.


Conclusions
Com podeu observar a les gràfiques, la marató va ser un èxit. Hem aconseguit estalviar 5.42% d’electricitat i 29.87% de gas. D’altra banda, d’aigua hem tingut un augment d’un 10% respecte de l’any passat, tot i que volem insistir en que la setmana cultural ens ha condicionat totalment, ja que les tres setmanes restants sí que ens mostraven un estalvi.


















No hay comentarios:

Publicar un comentario