miércoles, 3 de abril de 2019

EL MERCAT


A la porta del mercat esperant
al guia: el Ferran
Primeres indicacions del Ferran

El dia que vam anar al mercat de Sant Antoni, el  Ferran ens va fer de guia.
Amb ell, amb el Ferran  hem vist i hem après moltes coses sobre els aliments.

Els professionals ens informaven dels productes de la seva parada, inclòs el preu. Hem visitat, parades d’ous, d’aviram, fruites i verdures, peixateries i olives i conserves.


A la parada dels ous el Ferran ens ha explicat perquè els ous tenen números, el número que ens interessa és el de davant, el primer:

-       





    El zero indica que les gallines viuen en llibertat, 
     són el que es diu les gallines felices, no mengen pinso.
El número  1  les 
hi comencen a donar pinso.
El número dos les gallines no estan en llibertat, viuen en naus molt grans i mengen pinso.
 El número tres viuen engabiades i mengen pinso.

     A l’aviram hem observat que tenen un espai reservat per manipular la carn, és a dir, per poder fer, hamburgueses, croquetes,...











A les fruites i verdures, els productes venen directament de l’hort, terres que tenen a El Prat de Llobregat, per aquesta raó són verdures de temporada: raves, tomàquets, col, col-i-flor, bròquil, espinacs, faves i pèsols, porro, enciam, escarola, carbassa petita, carxofes, albergínies, llimones .
T


També vam visitar una carnisseria i una peixateria, en aquesta darrere alguns vam observar com tallaven un lluç molt gros, ens van ensenyar que com més gran és el peix més gran és el ganivet per tallar-lo.


   
Ara a classe estem treballant l’alimentació saludable, hem fet una piràmide dels aliments i una roda de l’alimentació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario